Bij Ookami Dojo kunnen we rekenen op een gemotiveerd stel lesgevers. Hun missie? Elke Ookami helpen om de beste versie van zichzelf te worden!

Onze lesgevers zijn stuk voor stuk gepassioneerd door het karate en hun enthousiasme werkt héél aanstekelijk. Leer ze hier beter kennen!


Jelle Strybosch 

Graad: 2e Dan

Geeft les aan: Pups, Welpen, Jeugd, Volwassenen

Rol binnen de club/organisatie: Dojohouder

In het kort:

Sensei Jelle werd geboren in 1994 en begon met het beoefenen van krijgskunsten toen hij 8 jaar oud was. Zeven jaar lang beoefende hij Judo bij KV Judo/Antwerp United en Judoclub Merksem. Na verloop van tijd vond hij hier echter zijn ding niet meer en ging hij op zoek naar een andere uitdaging. In 2009 wandelde hij daarom binnen bij Fudoshin Dojo en begon hij met Kyokushin Karate. Na zeven jaar getraind te hebben, zocht Jelle noodgedwongen andere oorden op. Samen met verschillende andere karateka's stichtte hij Ookami Dojo, waar hij momenteel de rol van clubhouder en hoofdlesgever op zicht neemt.

In 2015 studeerde Sensei Jelle af als leraar secundair onderwijs en deze invloed neemt hij ook mee naar de dojo. Sensei Jelle hecht veel belang aan een correcte didactische en pedagogische aanpak en waakt er dan ook over dat er op een verantwoorde manier gewerkt wordt bij Ookami Dojo.

Etienne Van Holt 

Graad: 6e Dan

Geeft les aan: Welpen, Jeugd, Volwassenen

Rol binnen de club/organisatie: Hoofdexaminator Jeugd en Volwassenen, Landshoofd BFKK

In het kort:

Shihan Etienne Van Holt is een van de stamvaders van het IFK in België en een gevestigde waarde in de hele Kyokushin-wereld. Hij begon zijn karateverhaal onder Sensei Joseph Claes, die rond 1979 een karateschool had in de Vordenstein in Schoten. Enkele jaren later leerde Shihan Etienne Shihan Stanny Van Gestel kennen en zette hij bij hem zijn reis verder. Als leerling van Shihan Stanny Van Gestel volgde hij deze in 2001 op als Dojohouder van Sutani Dojo en in 2009 werd hij door het IFK HQ als Landshoofd van IFK België aangesteld. Doorheen de jaren maakte Shihan Etienne naam als competiteur (Kata én Kumité), was hij bondscoach van verschillende belgische Nationale Teams en begeleidde hij honderden karatekas op hun reis. Bij de oprichting van Ookami Dojo in 2016 nam Shihan Etienne ook de rol van peter op zich. Sindsdien staat hij ons met raad en daad bij.

In Juli 2019 besloot Shihan Etienne zijn engagement binnen Ookami Dojo op te voeren en werd hij officieel lid van onze karateschool. Hij gaat het engagement aan om een vaste plek in ons lesgeversteam op zich te nemen en zal zijn steentje bijdragen om ons op alle vlakken verder vooruit te helpen. Shihan Etienne brengt zijn jarenlange ervaring als trainer en coach mee naar onze Dojo en zal zo helpen om ons naar een nóg hoger niveau te tillen!

Andy Vermeulen

Graad: 1e Dan

Geeft les aan: Welpen, Jeugd, Volwassenen, Wedstrijdteam Kata

Rol binnen de club/organisatie: Verantwoordelijke Wedstrijdteam Kata, Bondscoach Kata voor de BFKK

In het kort:

Senpai Andy Vermeulen begon zijn karatereis jaren geleden. Na enkele omzwervingen belandde hij bij Sutani Dojo in Brasschaat, waar hij zich verder ontwikkelde als karateka. Senpai Andy bleek een enorm talent te hebben voor Kata en werd zo verschillende keren Belgisch Kampioen. Ook werd Senpai Andy 3 keer geselecteerd om België te vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap.

In september 2017 ging Senpai Andy het engagement aan om Ookami Dojo te ondersteunen en ons kata-team onder zijn hoede te nemen. Senpai Andy verzorgt sindsdien de competitietraining kata, maar springt ook tijdens andere trainingen bij. In Januari 2018 leidden Senpai Andy's verwezenlijking als Kataloper en -coach daarnaast tot de vraag om Nationaal Coach te worden van het Belgische Katateam. Senpai Andy nam deze taak op zich en het Belgische Team zette onder zijn begeleiding een knappe prestatie neer op het WK.

Filip Meinertzhagen

Graad: 1e Kyu

Geeft les aan: Welpen, Jeugd, Volwassenen, Wedstrijdteam Kumite

Rol binnen de club/organisatie: Verantwoordelijke Wedstrijdteam Kumite, Bondscoach Kumite voor de BFKK

In het kort:

Senpai Filip begon in 2013 met Karate bij Seishin Dojo. Hier ontwikkelde hij zich als karateka en nam hij ook deel aan verschillende (internationale) wedstrijden. Zowel op vlak van Kata als Kumite verdiende Senpai Filip zo zijn strepen, met als hoogtepunt ongetwijfeld zijn deelname aan het EK Kumite in 2018. Senpai Filip eindigde op dit kampioenschap op de 4e plaats. Met alle ervaring die hij als competiteur opdeed op zak, ontpopte Senpai Filip zich daarnaast ook tot een enthousiaste trainer en coach.

Veel van onze leden leerden Senpai Filip in 2019 kennen, toen hij als gastlesgever deelnam aan het Ookami Dojo Zeekamp. In september 2020 maakte Senpai Filip de overstap naar Ookami Dojo. In januari 2021 werd Senpai Filip voorgesteld als bondscoach Kumite voor de BFKK. Het (inter)nationale kumiteteam van de BFKK valt sindsdien onder zijn verantwoordelijkheid.

Bart Slegers 

Graad: 1e Dan

Geeft les aan: Welpen, Jeugd, Volwassenen, Wedstrijdteam Kumite

Rol binnen de club/organisatie: Verantwoordelijke Wedstrijdteam Kumite

In het kort:

Senpai Bart begon in 1992 met Kyokushinkai Karate onder Shihan Martin Michel. Bij hem trainde Senpai Bart ruim 12 jaar. In 2014 vond hij zijn weg echter terug naar de dojo, toen zijn dochter met de sport wilde beginnen. Senpai Bart zette zijn karateverhaal verder bij Seishin Dojo en behaalde daar in 2018 zijn Shodangraad. In deze periode nam Senpai Bart succesvol deel aan verschillende kumite- en katawedstrijden in binnen- en buitenland. In 2018 werd hij zelfs geslecteerd om België te vertegenwoordigen op het EK Kumite in Zweden. Naast een goede karateka, is Senpai Bart ook een ervaren lesgever en coach. 

In september 2020 maakte Senpai Bart de overstap naar Ookami Dojo. 

Wendy Somers

Graad: 5e Kyu

Geeft les aan: Pups, Welpen

Rol binnen de club/organisatie: Lesgever

In het kort:

Senpai Wendy begon in 2017 met karate. Samen met Senpai Brenda was ze een van onze eerste volwassene beginners. 

In 2018 begon Senpai Wendy met lesgeven aan onze Pups en sinds 2019 ondersteunt ze ook tijdens de lessen bij onze Welpen. Zowel in Dojo Putte als Dojo Stabroek is Senpai Wendy steeds trouw op post.

Brenda De Kind

Graad: 5e Kyu

Geeft les aan: Pups, Welpen

Rol binnen de club/organisatie: Lesgever

In het kort:

Senpai Brenda begon in 2017 met karate. Samen met Senpai Wendy was ze een van onze eerste volwassen beginners. 

In 2018 begon Senpai Brenda met lesgeven aan onze Pups en sinds 2019 ondersteunt ze ook tijdens de lessen bij onze Welpen in Dojo Putte.

Hulplesgevers

Naast onze vaste lesgevers, hebben we bij Ookami Dojo ook nog enkele hulplesgevers die de trainingen bij de Pups en de Welpen ondersteunen. Deze lesgevers in opleiding zijn: Alyssa Belmans, Dennis Singer, Hanne Wijnands, Lotte Meinertzhagen, Solane Prins en Tamara De Maret.