Vanaf 12 jaar kom je bij de Jeugdafdeling terecht. De Jeugd traint intensief op alle onderdelen van het karate. Zij aan zij met onze Volwassenen schaaft de Jeugd haar technische skills bij en werken we aan een dieper begrip van het karate. Om onze Jeugd alle kansen te bieden om zich te ontwikkelen, trekken we met hen vaak 'naar buiten'. Zij kunnen aan wedstrijden deelnemen, maar kunnen ook deelnemen aan trainingsdagen en -kampen.


Vanaf 12 jaar kom je bij Ookami Dojo terecht in de afdeling van de Jeugd. Hier gaat de intensiteit van de trainingen omhoog en komt de traditionele karatetraining helemaal op de voorgrond.

Bij onze Jeugdafdeling ligt de focus op 'het onderste uit de kan halen'. Deze karatekas zijn in de fleur van hun leven en wanneer we hier inzetten op een goede conditie, gezonde sportgewoontes en een stevige technische basis, plukken zij daar de rest van hun verdere (karate)leven de vruchten van. 

We hebben bij deze afdeling dus erg veel aandacht voor de technische aspecten van het Kihon en Kata (Basistechnieken en Stijloefeningen) enerzijds en het Kumité (Gevechtstraining) anderzijds. Ook Goshindo (zelfverdediging) komt hier regelmatig aan bod.

Verder hebben we bij de jeugd ook veel aandacht voor algemene- en sportspeciefieke conditietraining. Elke training wordt hier tijd aan besteed en op vrijdag wordt de training zelfs met een half uur specifiek hiervoor afgesloten. Zowel kracht- als conditietraining komen tijdens de Hojo Undo aan bod, terwijl we ook inzetten op blesurepreventie door stretching en gerichte oefeningen.

Leden van de Jeugdafdeling kunnen zowel in Dojo Putte als Dojo Stabroek terecht voor Kihon en Kata en op vrijdag kunnen zij deelnemen aan de kumitetraining in Dojo Putte.