Karate is een krijgskunst, maar heeft daarnaast ook een sterk sportief element. Ookami Dojo wil iedereen die op dit vlak wil groeien daar ook alle kansen voor geven. Daarom heeft onze karateschool twee wedstrijdteams: Het Katateam en het Kumiteteam.


Er bestaan in het sportkarate verschillende competitievormen. Kumite- of sparwedstrijden en Kata- of stijloefeningwedstrijden zijn de twee belangrijkste soorten en Ookami Dojo heeft dan ook voor beide een heus competitieteam. Beide teams hebben elke week een extra trainingsmoment.

Het Ookami Dojo Katateam

Kata of stijloefeningen vormen een van de traditionele kernonderdelen van het karate. Iedereen die met karate begint, leert kata lopen - maar dat wil nog niet zeggen dat iedereen zomaar katawedstrijden kan gaan doen. Dat vraagt namelijk een goed oog voor detail en afwerking, een gevoel voor elegantie, timing en explosiviteit en enorme toewijding en focus om daar aan te werken. Karatekas die toch die ambitie hebben, kunnen aansluiten bij het Katateam van Ookami Dojo. Dit staat onder leiding van Senpai Andy Vermeulen, de belgische bondscoach kata, die drie keer geselecteerd werd om ons land te vertegenwoordigen op het WK. Onder zijn vleugels leren onze beginnende competiteurs alles wat nodig is om te schitteren op wedstrijden.

Het Katateam traint elke maandag in Dojo Stabroek.

Het Ookami Dojo Kumiteteam

Kumite in het Kyokushinkai Karate gaat door volgens de regels van het Full-contact. Tijdens een wedstrijd wordt er dus echt contact gemaakt en mensen die aan dit soort wedstrijden willen deelnemen, moeten dus uit het juiste hout gesneden zijn. Jong, aanstormend talent dat de juiste mentaliteit heeft, komt in het Ookami Dojo Kumiteteam terecht.  Het Kumiteteam wordt getraind door twee ervaren karatekas, die allebei de belgische kleuren verdedigden op het EK in 2018. Senpai Bart Slegers en Bondscoach Filip Meinertzhagen zijn dus de ideale personen om gemotiveerde competiteurs op technisch en tactisch niveau bij te schaven tijdens de wekelijkse competitietraining kumite. 

 

Het Kumiteteam traint elke donderdag in Dojo Stabroek.