IFK

Internationale Federatie voor Karate

 

Om onze leden alle kansen te geven om op een goed begeleide en ondersteunde manier aan karate te doen, is Ookami Dojo aangesloten bij het IFK. Onze club werkt nauw samen met de NKA.IFK in Nederland en met IFK Belgiƫ.

 

Het IFK werd in 1992 opgericht door Hanshi Steve Arneil. Zijn bedoeling was om Kyokushin-karateka's vanover de hele wereld te verenigen, maar tegelijkertijd de onafhankelijkheid, filosofie en idealen van iedere individuele club te behouden. De organisatie biedt alle aangesloten dojos op verschillende manieren een deskundige begeleiding. Via een syllabus die wereldwijd gehanteerd wordt, een duidelijk handboek voor kata en trainingsstages in verschillende landen, zorgt het IFK voor een duidelijke richting en standaard op karatevlak.

 

Het symbool van het IFK is de 'Saiha', de allesverwoestende golf die ook de inspiratiebron vormde voor de Saiha-kata. De Golf symboliseert de kracht van een groep wanneer deze zich vastberaden en met doorzettingsvermogen aan een taak kwijt.

 

Hoewel we aangesloten zijn bij het IFK, willen we onze samenwerking met andere clubs niet beperken. Ookami Dojo streeft er daarom naar samen te werken met alle organisaties en bonden.

Over ons:

 

Ookami Dojo vzw. is een jonge en dynamische karateclub. Met een frisse kijk op een lange traditie zoeken we onze eigen weg binnen de karatewereld.

 

Bij Ookami Dojo vzw. beoefenen we Kyokushin Karate. We trainen op Kihon, Kata, Kumite, Kracht, Conditie en Lenigheid.

Neem contact met ons op:

 

E. info@ookamidojo.be

W. www.ookamidojo.be

T. 0032497205201

 

Ookami Dojo dankt haar sponsors: