04 november 2017 -Belgian Championship

 

Op 4 november trok Ookami Dojo ten strijde. We traden aan op het BK, waar Senpai Jente, Rune, Courtney en Daniel de eer van onze club zouden verdedigen. Allemaal zijn ze diep moeten gaan, maar we mogen enorm trots zijn op de prestaties van onze jonge wolven.

 

Daniel Ley Cai vocht als eerste Ookami en kreeg zo ook zijn vuurdoop. Het was de eerste wedstrijd van de 'Kleine Wolf' en Daniel was dus erg zenuwachtig. Gelukkig ging die stress snel weg zodra hij zijn energie op zijn tegenstanders kon richten. Daniel liets flitsend karate zien; mooie traptechnieken, snelle combinaties, mooie bewegingen en legde zijn tegenstanders het vuur aan de schenen. 3 van zijn partijen won hij overtuigend, maar toch greep hij net naast het podium. Daniel werd 4e en de jongens die 2e en 3e werden hadden maar één puntje meer dan hem.

 

Rune Michielsen was onze volgende vechter en hij kwam uit tegen vechters die hij nog nooit eerder had gezien. Ook voor hem was het dus een nieuwe ervaring. De poule was op niveau en vanaf ronde 1 moest Rune keihard knokken. Rune vocht defensief erg sterk en iedere aanval van zijn tegenstanders werd meteen hard afgestraft. Het initiatief bleef echter bij hen liggen, waardoor Rune steeds op scheidsrechterbeslissing verloor. We zijn er echter zeker van dat Rune met een halve minuut extra zijn tegenstanders had uitgeschakeld!

 

Senpai Jente ging als derde de mat op en starte meteen erg sterk. Hij opende de partijen van zijn poule en kwam meteen uit tegen de 'gevaarlijkste' tegenstander uit zijn groepje. Toch liet Senpai Jente zich niet overdonderen en ging hij vanaf de eerste seconde voluit in de aanval. Een aanpak die werkte, want zijn tegenstander had geen andere keuze dan achteruit vechten. Hier liep het echter fout; Senpai Jentes tegenstander zag geen andere uitweg maar dan zichzelf achterwaarts te laten vallen en in zijn val nog een trap naar het hoofd te geven. Deze onorthodoxe aanval had niemand zien aankomen en wist Senpai Jente hard te raken. De EHBO kwam even poolshoogte nemen en samen beslisten we de wedstrijd stil te leggen. Na zo'n klap op het hoofd - hoewel je die misschien niet meteen voelt - is verder vechten niet het beste plan.

 

Tot slot betrad ook Courtney Moorthamer de tatami en dat was iets dat iedereen gemerkt heeft. Het was voor haar lang geleden dat ze nog gevochten had, maar toch betrad ze de mat kalm en zelfzeker. Met mooi, technisch karate wist ze haar tegenstanders uit hun tent te lokken - waarop haar loeiharde mawashi geri's en kake tsukis genadeloos toesloegen. We mogen spreken van een enorm knappe 'comeback', want Courtney nam uiteindelijk het Bronzen eremetaal mee terug naar huis!

 

Het was een lange, maar bevredigende dag. Na een wedstrijd besef je steeds dat je nog een lange weg te gaan hebt, maar belangrijker nog dan denken aan wat er nog moet gebeuren, is op zo'n moment even terugblikken van waar je komt. En man - wat zijn onze vechters de afgelopen maanden gegroeid! Dat beloofd voor de toekomst!

Over ons:

 

Ookami Dojo vzw. is een jonge en dynamische karateclub. Met een frisse kijk op een lange traditie zoeken we onze eigen weg binnen de karatewereld.

 

Bij Ookami Dojo vzw. beoefenen we Kyokushin Karate. We trainen op Kihon, Kata, Kumite, Kracht, Conditie en Lenigheid.

Neem contact met ons op:

 

E. info@ookamidojo.be

W. www.ookamidojo.be

T. 0032497205201

 

Ookami Dojo dankt haar sponsors: