19 november 2017 - Judd Reid Seminar

Tijdens het weekend van 18 en 19 november was het Stedelijk Lyceum op de Meir een echte karatehotspot. Ichi Dai Dojo, van Sensei Sebastien Mortreuil en Senpai Céline McClymont, organiseerde immers een seminar waarop Shihan Judd Reid les zou geven. Judd Reid is een van de legendarische Wakajishi of Jonge Leeuwen van Sosai Oyama, een select groepje van leerlingen die hij zélf uitkoos om drie jaar lang bij hem in de Dojo te komen leven en trainen. Judd Reid is één van de twee niet-japanse karatekas die dit programma succesvol afronde en alleen daarom is les van hen volgen al de moeite waard. Shihan Judd heeft echter veel meer op zijn palmares staan; in 2010 werd hij wereldkampioen bij de heren zwaargewicht (WKO) en in 2012 werd hij de 20e karateka ooit om de 100 man kumité tot een goed einde te brengen!

 

Voor ons was het dus een enorme kans en we keken er al maanden reikhalzend naar uit. Les krijgen van één van de Wakajishi is het enige dat in de buurt komt van les krijgen van Sosai zelf en onze delegatie was dan ook razend enthousiast, enorm opgewonden en ongewoon nieuwsgierig naar deze seminar.

 

De voormiddagsessie begon met een stevige opwarming, waarbij Kihon en conditieoefeningen elkaar in een moordend tempo opvolgden. Shihan Judd vuurde ons echter in iedere beweging aan en motiveerde alle deelnemers om diep te gaan. De kiais weergalmden door de kleine sporthal en al snel stond iedereen hijgend in het zweet. Goed opgewarmd begonnen we aan een sessie technische gevechtstraining, waarbij combinaties met focus op timing, snelheid en beweging langskwamen. De tijd vloog en na een korte middagpauze was het tijd voor de tweede trainingssessie. Opnieuw warmden we op met conditietraining en zo'n 200 burpees zorgden dat we in no-time terug warm stonden. Weerstandtraining en de nodige push-ups deden de rest . Daarop volgde 'conditioning', hard op elkaar werken zodat je lichaam gewoon geraakt aan het incasseren dat ook deel is van onze sport. Om daarna de pijn even te vergeten, gingen we over naar Kata, daarna volgde er nog een kort stukje technische gevechtstraining en afsluiten deden we met 20 minuten intensief sparren.

 

De hele dag was een enorme beleving, zowel fysiek als mentaal/spiritueel. Shihan Judd Reid is een prachtmens, ongelofelijk krachtig en sterk in techniek en uitstraling, maar ook zo lief, zacht en bescheiden... Het was een unieke kans om met hem te trainen en als we ooit de kans krijgen om het over te doen, doen we dat meteen!

Over ons:

 

Ookami Dojo vzw. is een jonge en dynamische karateclub. Met een frisse kijk op een lange traditie zoeken we onze eigen weg binnen de karatewereld.

 

Bij Ookami Dojo vzw. beoefenen we Kyokushin Karate. We trainen op Kihon, Kata, Kumite, Kracht, Conditie en Lenigheid.

Neem contact met ons op:

 

E. info@ookamidojo.be

W. www.ookamidojo.be

T. 0032497205201

 

Ookami Dojo dankt haar sponsors: