4 februari 2018 - Nederlands Kampioenschap Kata

Op 4 februari organiseerde Delta Sportcentrum van Sensei Cor van Bodegom het Nederlands Kampioenschap Kata voor de NKA. Ookami Dojo was met een gemend belgisch-nederlands team aanwezig en zette zijn beste beentje voor. We namen met 7 deelnemers deel en waren vertegenwoordigd in 5 categorie├źn. In drie daarvan gingen we uiteindelijk met prijzen lopen!

 

Elisia en Yelina waren als eerste Ookamis aan zet en zij scoorden de eerste ronde al enorm hoog. In de tweede ronde bevestigden hun knappe prestatie en eindigden ze bij de beste 6 (van 19). Elisia stootte zelfs nog door naar de finale, Yelina kwam jammergenoeg 0,1 puntje te kort. In de Finale zette Elisia een enorm sterke kata neer en zo sloeg ze de 3e plaats aan de haak.

 

Zylah en Hanne begonnen iets later en zetten allebei een kwappe prestatie neer. Zylah werd 7e van de 14 deelnemers in hun poule, Hanne 5e. Hanne maakte echter een sterke indruk op de Jury en de Examencommisie, die samen besloten haar de Stijlprijs bij de -12 jarigen toe te kennen. Een aanmoediging voor haar om verder te doen zoals ze bezig is en een dikke pluim voor het potentieel dat ze nu al laat zien!

 

Courtney was als volgende aan zet en sloeg in als een bom. Tijdens de eerste ronde eindigde zij eerste in haar poule van 13 deelnemers en ook in de tweede ronde bleef ze aan de leiding. In de finale moest ze echter een kata lopen waar ze zich niet 100% comfortabel bij voelde en de zenuwen werden haar even te veel. Dit gaf haar tegenstanders de kans om de grote puntenkloof te dichten en Courtney eindigde zo vierdes in haar Poule. De Jury en de Examencomissie waren echter sterk onder de indruk van haar knappe prestatie in de eerste en tweede ronde en beloonde haar daarom met de Stijlprijs bij de +12 jarigen.

 

Rune kwam als volgende aan de beurt en zette een erg knappe prestatie neer in de eerste ronde. Jammer genoeg was zijn poule aan de kleine kant en konden er daarom maar 4 personen naar de 2e ronde (tevens finale). Rune viel dus net uit de boot, maar liet wel zijn enorme groei van de voorbije maanden zien.

 

Senpai Jente trad als laatste aan en kende sterke tegenstand. In zijn poule zaten verschillende leden van het Zwitserse Nationale Team, alsook de leerlingen van meervoudig wereldkampioen Kata Darren Stringer. Jente toonde echter enorm 'powerkarate' en scoorde erg goed tijdens de eerste en tweede ronde. Met 0,2 punten minder dan de persoon op de 3e plaats, eindigde Jente als 4e in zijn categorie.

 

Ookami Dojo heeft zich op deze wedstrijd van zijn beste kant laten zien en kan trots terugkijken op de prestaties van haar leden. We hebben laten zien dat we goed bezig zijn en dat is niemand ontgaan. Met opgeheven hoofd kunnen we naar de volgende wedstrijd toewerken.

Over ons:

 

Ookami Dojo vzw. is een jonge en dynamische karateclub. Met een frisse kijk op een lange traditie zoeken we onze eigen weg binnen de karatewereld.

 

Bij Ookami Dojo vzw. beoefenen we Kyokushin Karate. We trainen op Kihon, Kata, Kumite, Kracht, Conditie en Lenigheid.

Neem contact met ons op:

 

E. info@ookamidojo.be

W. www.ookamidojo.be

T. 0032497205201

 

Ookami Dojo dankt haar sponsors: