3 december 2017 -Noritsu Cup

 

Op 3 december namen we deel aan de Noritsu Cup in Nederland. Het was een erg mooi en strak georganiseerd toernooi en we hebben er een leuke en leerrijke dag van kunnen maken.

 

Daniel vocht vandaag voor de tweede keer op een wedstrijd en stond zijn mannetje. In drie partijen gaf hij het beste van zichzelf, maar soms is dat net niet genoeg. Daniel is nog jong en heeft nog veel ruimte om te groeien en dat is waar we hem als club mee gaan blijven helpen. Daniel heeft laten zien dat hij de bijnaam 'Jonge Wolf' meer dan verdient en zolang hij hard blijft werken, in zichzelf blijft geloven en zijn uiterste best blijft doen, ziet het er héél goed voor hem uit!

 

Senpai Jente vocht in een stevige poule en kwam uit tegen vechters met veel ervaring (36 wedstrijden waarvan 2 EK's, iemand met een mooie carrière in het freefight alvorens met karate te zijn begonnen) en heeft dus enorm zijn best moeten doen. Hij ging de mat op met heel wat vertrouwen - want: superhard gewerkt om er te staan - en dat bleek terecht. De eerste twee partijen verloor hij nipt en pech was daarin een grote factor, zo bleek toen hij overtuigend zijn derde partij won tegen de meest ervaren tegenstander uit zijn poule. Met opgeheven hoofd kwam Jen dus de mat af en met goede moed gaan we door naar de volgende wedstrijd!

 

Courtney kwam als laatste Ookami in actie en kwam meteen uit in een mentaal zwaar gevecht. Courtney vocht echter sterk en bleek uitendelijk de sterkste van de twee. Ze won haar eerste partij dan ook overtuigend. Ook de tweede partije starte Courtney erg sterk, tot een slag bovenop de borst haar even alle adem ontnam. Samen met de EHBO beslisten we dat verder vechten even geen goed plan was en een bezoekje aan spoed gaf ons gelijk. Domme pech, maar niet getreurd. We live to fight another day!

 

Vandaag dus eens geen bekers, maar toch kunnen we met opgeheven hoofd verder gaan naar de toekomst. We hebben een hele hoop over onszelf geleerd vandaag en kunnen daar nu mee aan de slag. We stonden op de mat en zullen er blijven staan, want opgeven staat niet in ons woordenboek!

Over ons:

 

Ookami Dojo vzw. is een jonge en dynamische karateclub. Met een frisse kijk op een lange traditie zoeken we onze eigen weg binnen de karatewereld.

 

Bij Ookami Dojo vzw. beoefenen we Kyokushin Karate. We trainen op Kihon, Kata, Kumite, Kracht, Conditie en Lenigheid.

Neem contact met ons op:

 

E. info@ookamidojo.be

W. www.ookamidojo.be

T. 0032497205201

 

Ookami Dojo dankt haar sponsors: