15 oktober 2017 - Ookami Trainingsdag

 

Ookami Dojo is de laatste maanden uitgegroeid tot een mooie organisatie met twee dojo's en een honderdtal leden. Het werd dus de hoogste tijd om al onze leden de kans te geven om elkaar te leren kennen en een eigen trainingsdag te organiseren. We zetten alles op alles om er een mooie en leerrijke dag van te maken - en dat is ons zéker gelukt.

 

Tijdens de voormiddag splitsen we de groep in 3; De pups waren een groep, alle lage banden tot en met 9e kyu een andere en iedereen met 8e Kyu en hoger vormde de derde groep. De Pups kregen eerst een lesje op de stootkussens, verzorgd door Senpai Jente, en trokken daarna met Sensei Jelle naar buiten. Zij oefenden buiten basistechniek (Kihon), deden aan conditietraining en oefenden daarna op weerbaarheid en zelfverdediging.

 

De andere twee groepen bleven de hele voormiddag in de zaal en kregen les van onze gastlesgevers. Ze volgden 2 workshops; Kihon en Kata bij Shihan Peter Fens, Sensei Elze Fens en Sensei Bas Westening én Bo Jutsu of stokvechten bij Kwan Jang NIm Hans Bolders, Sabumnim Erik Mooi en Kees Diependaal.

 

In de namiddag trokken de welpen en de jeugd nog naar het Moretusbos, waar Sensei Jelle nog een extra training voor hen had ingepland. Zij kregen eerst een stevige conditietraining die moeiteloos overging in een kumite-training met als focus 'Kuzushi' of balansverstoring. Via de verschillende veegtechnieken en methodes om een tegenstander uit balans te brengen binnen het Kyokushin-wedstrijdreglement, gingen we dan over naar heupworpen in het kader van zelfverdediging.

 

Iedereen beleefde zo een leerrijke dag en ging 's avonds moe maar voldaan naar huis.

Over ons:

 

Ookami Dojo vzw. is een jonge en dynamische karateclub. Met een frisse kijk op een lange traditie zoeken we onze eigen weg binnen de karatewereld.

 

Bij Ookami Dojo vzw. beoefenen we Kyokushin Karate. We trainen op Kihon, Kata, Kumite, Kracht, Conditie en Lenigheid.

Neem contact met ons op:

 

E. info@ookamidojo.be

W. www.ookamidojo.be

T. 0032497205201

 

Ookami Dojo dankt haar sponsors: