12 november 2017 - Yokoso Cup

Op 12 oktober zakte het Ookami Dojo Katateam en onze supporters af naar Turnhout. Daar vond de Yokoso Cup plaats, een katawedstrijd waaraan 26 clubs - goed voor zo'n 193 karatekas - deelnamen. Wij zonden een delegatie van 6 competiteurs en zij vertegenwoordigden onze club in 6 van de 13 categoriën.

Voor onze Dojo namen deel; Hanne Wijnands, Elisia Noiron, Yelina Vrieze, Courtney Moorthamer, Rune Michielsen en Jente Noiron.

De hele dag lang gaven onze leden het beste van zichzelf en lieten ze erg mooie katas zien. Dit viel ook de jury op, want onze katas werden - op één uitzondering na - allemaal naar waarde gequoteerd.

 

Het puntensysteem op de Yokoso Cup wijkt wel af van wat wij uit het verleden kennen en verdiend daarom een beetje uitleg. Waar je op andere katawedstrijden individueel gequoteerd wordt, zijn je punten op deze wedstrijd afhankelijk van je directe tegenstander. Je loopt je Kata immers per twee en de Jury geeft je daarna geen punten, maar geeft aan wie van de twee hij het beste vond. Twee deelnemers die op een andere katawedstrijd nipt na elkaar zouden eindigen, met bijvoorbeeld 7,8 en 7,9 punten, konden hier na de eerste ronde eindigen met 0 en 15 punten. Dit gold ook voor partijen waarbij 2 'zwakkere' deelnemers het tegen elkaar opnamen, waardoor je dus mensen die normaal laag zouden scoren, nu, door een zwakkere tegenstander te hebben, 15 punten zag halen. Het omgekeerde gold jammer genoeg ook en dit zorgde voor vreemde taferelen in de tweede ronde.

 

Gelukkig voor ons lag het niveau in onze poules hoog en kwamen onze deelnmers in de tweede ronde tegen gelijkwaardige tegenstanders uit. Dat sommige Ookamis in deze ronde de duimen moesten leggen - in 2 gevallen zelfs tegen de uiteindelijke winnaar van die categorie - is dus absoluut geen schande! Het was voor al onze leden zo ook een leerrijke ervaring!

 

Uiteindelijk konden we de dag afsluiten met al onze leden in de top 6 van hun categorie en met zelfs 2 leden op het podium met een 2e plaats! Hanne Wijnands (Meisjes -10 jaar, 10e tot 9e kyu) en Yelina Vrieze (meisjes -16 jaar, 8e tot 3e Kyu) konden aan het einde van de dag een mooie beker mee naar huis nemen!

Over ons:

 

Ookami Dojo vzw. is een jonge en dynamische karateclub. Met een frisse kijk op een lange traditie zoeken we onze eigen weg binnen de karatewereld.

 

Bij Ookami Dojo vzw. beoefenen we Kyokushin Karate. We trainen op Kihon, Kata, Kumite, Kracht, Conditie en Lenigheid.

Neem contact met ons op:

 

E. info@ookamidojo.be

W. www.ookamidojo.be

T. 0032497205201

 

Ookami Dojo dankt haar sponsors: