IFK & VVA

Om onze leden een zo breed mogelijke begeleiding te bieden, werkt Ookami Dojo nauw samen met verschillende overkoepelende karate- en vechtsportorganisaties. Onze vereniging is daarom aangesloten zowel bij de Belgische afdeling (BFKK) als bij de Nederlandse koepel (NKA.IFK) van de Internationale Federatie voor Kyokushin Karate (IFK).


Al onze jeugdleden en volwassenen zijn daarnaast ingeschreven bij de Vlaamse Vechtsport Associatie, een door de overheid erkende federatie die verschillende vechtsportdisciplines binnen haar werking verenigt.

IFK - Internationale Federatie voor Kyokushin Karate


Om onze leden alle kansen te geven om op een goed begeleide en ondersteunde manier aan karate te doen, is Ookami Dojo aangesloten bij het IFK. Onze club werkt nauw samen met de NKA.IFK in Nederland en met de BFKK in Belgiƫ.


Het IFK werd in 1992 opgericht door Hanshi Steve Arneil. Zijn bedoeling was om Kyokushin-karateka's vanover de hele wereld te verenigen, maar tegelijkertijd de onafhankelijkheid, filosofie en idealen van iedere individuele club te behouden. De organisatie biedt alle aangesloten dojos op verschillende manieren een deskundige begeleiding. Via een syllabus die wereldwijd gehanteerd wordt, een duidelijk handboek voor kata en trainingsstages in verschillende landen, zorgt het IFK voor een duidelijke richting en standaard op karatevlak.


Het symbool van het IFK is de 'Saiha', de allesverwoestende golf die ook de inspiratiebron vormde voor de Saiha-kata. De Golf symboliseert de kracht van een groep wanneer deze zich vastberaden en met doorzettingsvermogen aan een taak kwijt.


Hoewel we aangesloten zijn bij het IFK, willen we onze samenwerking met andere clubs niet beperken. Ookami Dojo streeft er daarom naar samen te werken met alle organisaties en bonden.

VVA - Vlaamse Vechtsport Associatie


De Vlaamse Vechtsport Associatie is een organisatie die verschillende vechtsportdisciplines verenigt binnen haar werking. De vereniging kent verschillende deelstructuren - vechtsportzuilen - waarbinnen verwante vechtsportdisciplines samenwerken. Iedere vechtsportzuil heeft een eigen werking en structuur.


Door onze aansluiting bij de VVA, kunnen onze leden deelnemen aan verschillende trainingen en seminaries die deze vereniging organiseert. Daarnaast kunnen onze lesgevers opleidingen en bijscholingen  volgen bij de Vlaamse Trainerschool.


De Vlaamse Vechtsport Associatie is een erkende federatie en onderdeel van Sport Vlaanderen.

 

Over ons:


Ookami Dojo vzw. is een jonge en dynamische karateclub. Met een frisse kijk op een lange traditie zoeken we onze eigen weg binnen de karatewereld.


Bij Ookami Dojo vzw. beoefenen we Kyokushin Karate. We trainen op Kihon, Kata, Kumite, Kracht, Conditie en Lenigheid.

Neem contact met ons op:


E.  info@ookamidojo.be

W. www.ookamidojo.be

T. 0032497205201


Ookami Dojo dankt haar sponsors: