JEUGD en VOLWASSENEN

Karatetraining in al zijn facetten

Vanaf 12 jaar kom je bij Ookami Dojo terecht in de afdeling Jeugd en Volwassenen. Hier gaat de intensiteit van de trainingen omhoog en komt de traditionele karatetraining helemaal op de voorgrond.


We hebben bij deze afdeling duidelijke aandacht voor Kihon en Kata (Basistechnieken en Stijloefeningen) enerzijds en Kumité (Gevechtstraining) anderzijds. Ook Goshindo (zelfverdediging) komt hier regelmatig aan bod.


Kihon en Kata zijn de traditionele trainingsvormen van het karate. Het is dit waar de meeste mensen aan denken als ze het over karate hebben. We trainen hier de basisbewegingen ter plaatse, bewegend (Ido Geiko) of in vastgelegde stijloefeningen (Kata). Ook de toepassingen van deze technieken op vlak van zelfverdediging komen tijdens deze traingen aan bod.


Kumité is het onderdeel waarin Kyokushin Karate zich van de meeste andere karatestijlen onderscheidt. Onze vechtvorm en reglementen lagen immers aan de basis van wat vandaag Kickboksen heet. Bij Kyokushin vechten we dus fullcontact en met relatief weinig bescherming. Tijdens gevechtstraingen oefenen we op stootkussens of op een partner.


Verder hebben we bij de jeugd en volwassenen veel aandacht voor algemene conditietraining. Dit is een werkpunt waar we aandacht aan besteden tijdens de gewone- en de buitentrainingen. Ook sportspecifieke conditietraining, met oog op wedstrijden, speelt een rol in deze conditietrainingen of Hojo Undo.


Jeugd en Volwassenen die ook aan competie willen doen, krijgen ten slotte de kans om deel te nemen aan competitietrainingen. Elke week organiseren we twee wedstrijdtrainingen; dinsdagavond is dit met focus op Katacompetitie, donderdagavond met focus op kumitecompetitie. De competitietrainingen gaan door in Dojo Stabroek.

Trainingstijden


Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

19u30 - 20u30

Kihon en Kata
20u00 - 21u00

Kumitétraining

21u00 - 21u30

Hojo Undo

Sfeerbeelden

Over ons:


Ookami Dojo vzw. is een jonge en dynamische karateclub. Met een frisse kijk op een lange traditie zoeken we onze eigen weg binnen de karatewereld.


Bij Ookami Dojo vzw. beoefenen we Kyokushin Karate. We trainen op Kihon, Kata, Kumite, Kracht, Conditie en Lenigheid.

Neem contact met ons op:


E.  info@ookamidojo.be

W. www.ookamidojo.be

T. 0032497205201


Ookami Dojo dankt haar sponsors: