KIHON


Kihon is de basis van het karate. Het zijn de bouwstenen waaruit het 'karatehuis' is opgebouwd. Het zijn basistechnieken en standen, die je - eens je ze goed onder de knie hebt - in duizenden verschillende situaties kan toepassen. Wil je leren vechten? Wil je katas leren lopen? Dan moet je eerst je Kihon kennen, want dat is waar deze onderdelen uit zijn opgebouwd.


In het Kyokushin hebben we 145 basistechnieken en 14 standen. Hiermee kan eindeloos gevarieerd worden tijdens kihontraining. Neem daar dan nog eens bij dat iedere techniek op verschillende manieren kan gebruikt worden en je begrijpt dat het enorm veel training vraagt om het hele systeem onder de knie te krijgen...


Kihon wordt daarom in 'stukjes' aangeboden. Je leert enorm veel technieken aan, maar deze worden gegroepeerd en groepje per groepje aangebracht. Op die manier krijg je de kans om alle technieken goed te beheersen.


Over ons:


Ookami Dojo vzw. is een jonge en dynamische karateclub. Met een frisse kijk op een lange traditie zoeken we onze eigen weg binnen de karatewereld.


Bij Ookami Dojo vzw. beoefenen we Kyokushin Karate. We trainen op Kihon, Kata, Kumite, Kracht, Conditie en Lenigheid.

Neem contact met ons op:


E.  info@ookamidojo.be

W. www.ookamidojo.be

T. 0032497205201


Ookami Dojo dankt haar sponsors: