Bij Ookami Dojo staan we dus open voor nieuwe inzichten. Onze lesgevers vormen een team van 'eeuwige studenten' die zichzelf continu bijscholen en experminenteren met nieuwe trainingsmethodes en -inzichten. Het introduceren van het MultiMove tijdens de lessen van onze jongste karatekas, is hier een van de duidelijkste voorbeelden van. Met MultiMove zetten we in op het stimuleren van de brede motorische ontwikkeling van onze Pups in plaats van hen enkel sportspecifiek te trainen. Zo zorgen we er voor dat onze jonge karatekas al hun motorische vaardigheden ontwikkelen en ook bij andere sporten kunnen inpikken mocht karate toch niets voor hen zijn.
Verder wordt er bij de Ookamimethode wordt er ingezet op drie grote pijlers; Welbevinden, Groepsgevoel en Individuele begeleiding.
Aan het welbevinden van ieder lid wordt binnen onze organisatie veel aandacht besteed. We kiezen resoluut voor dialoog en streven naar een open structuur waarin iedereen zich uitgenodigd voelt om feedback te geven en bezorgdheden te uiten. Onze lesgevers maken voor en na de training tijd voor leden die nood hebben aan een babbeltje en ook voor ouders en andere opvoeders staat de deur steeds open. Daarnaast is binnen Ookami Dojo een vertrouwenspersoon aangesteld. Deze volgde de opleiding tot Aanspreekpersoon Persoonlijke Integriteit en bemiddelt daarnaast bij conflicten tussen onze jonge leden. Ookami Dojo erkent daarnaast de waarden omschreven in de Panathlon-verklaring en engageert zich om deze boodschap uit te dragen.
Via groepsvorming wil Ookami Dojo vzw. er toe bijdragen om een warme club te worden waarin ieder lid zichzelf veilig, gesteund en geborgen voelt. Het groepsgevoel dat mee aan de basis van de oprichting van Ookami Dojo vzw. ligt willen we behouden en versterken. Binnen Ookami Dojo proberen we de verschillende afdelingen op de verschillende trainingslocaties ieder seizoen opnieuw tot één hecht team te smeden tijdens clubdagen en -kampen. Ook de (groot-)ouders en broers en zussen van onze leden worden nauw bij de club betrokken, evenals sympathisanten en lokale partners.
Hoewel we sterk willen inzetten op groepsgevoel, verliezen we bij Ookami Dojo ook de noden van het individuele lid niet uit het oog. Ieder lid krijgt alle kansen om zich te ontwikkelen als recreatief karateka, competiteur, (hulp-)lesgever, coach of vrijwilliger. We kiezen voor een aanpak waarin sterktes versterkt worden en gebreken kunnen worden weggewerkt. Zo streven we er naar bekwame karatekas op te leiden, maar ook aan de 'softskills' die buiten de sport een invloed op hun verdere leven hebben te werken. De interesses van ieder individueel lid vormen hierin steeds de leidraad.